Corona Nieuws

Wij hebben het volgend nieuws ontvangen van HartslagNu:

Het kabinet wil een avondklok instellen. Dit betekent dat je tussen 21:00 uur en 04.30 uur zonder geldige reden niet meer over straat mag. Het verlenen van dringende medische hulp vormt hierop een uitzondering. Reanimatiehulp is dus een geldige reden om over straat te mogen. HartslagNu blijft daarom ook tijdens de avondklok burgerhulpverleners alarmeren bij een hartstilstand in de buurt.

Het kabinet stelt voor dat je een getekende verklaring op zak moet hebben als je tijdens de avondklok toch naar buiten gaat. Wanneer jij als burgerhulpverlener reageert op een reanimatieoproep doe je dat namens HartslagNu. Jij bent bij ons geregistreerd en je kunt dat ook aantonen via de HartslagNu-app of MijnHartslagNu.nl. Tezamen met de reanimatieoproep is dat jouw verklaring. Loop je hier tegen problemen op, meld het dan bij HartslagNu.

Wil je een officiƫle verklaring, dan kun je die downloaden op rijksoverheid.nl .

Welkom bij de Stichting AED Midden Delfland

Zoals u ziet, heeft de website van de Stichting AED een nieuw jasje. We proberen hem nog zo veel mogelijk te optimaliseren. Voor vragen kunt u mailen met het bestuur

In 2008  is de Stichting AED Midden-Delfland opgericht. Wij hebben vrijwilligers verdeeld over de dorpen Maasland, Schipluiden en Den Hoorn. In onze gemeente hebben wij 22 AED’s verdeeld in zogenaamde 6 minuten zones. Elk jaar volgen de vrijwilligers een herhalingscursus om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen tijdens het reanimeren. De cursus wordt o.a. bij de plaatselijke E.H.B.O. gegeven.

In Maasland proberen we ook elk jaar een herhalingscursus te organiseren. Dit wordt dan uitgevoerd door E.H.B.O. Schipluiden.

Klik voor meer informatie: E.H.B.O. Den Hoorn of E.H.B.O Schipluiden

Wist u, dat de kosten van een reanimatiecursus vergoed worden door de meeste zorgverzekeraars.

Hulpverlener worden? 

klik hier voor informatie en registratie op de website van HartslagNu